Hopp til innholdet

Lier Fotoklubb

Klubben for deg som liker å fotografere

Historien vår

Lier Fotoklubb ble stiftet i november 1961 og har som formål å være et samlingspunkt for fotointeresserte i Lier og omegn. Klubben er medlem av Norsk Selskap for Fotografi (NSFF).

Klubben har i dag ca. 25 aktive medlemmer med stor variasjon i både alder og erfaring.

Vi har medlemsmøter en gang i måneden i den gamle stasjonsbygningen i Lierbyen (Perrongen). Medlemsmøtene bruker vi hovedsakelig til å se på og å vurdere bilder. Det kan være inviterte fotografer eller egne medlemmer som viser sine bilder. Alle kan ta opp spørsmål om bilder og fotografering og som oftest er det noen som kan gi et svar. I tillegg er det kaffe og noe å bite i mens vi prater og hygger oss.

Noen ganger i året arrangerer vi også workshops for medlemmene. Her fokuserer vi på det praktiske. Som oftest har vi et tema der vi i fellesskap forsøker å finne ut av forskjellige praktiske problemer eller bruk av utstyr.

På møtene arrangerer vi som regel en kveldskonkurranse gjerne med et tema som er bestemt på forhånd. Alle medlemmene fotograferer digitalt, men noen fotograferer også med film i ny og ne. 2 ganger i året arrangerer vi konkurranser som sendes til andre klubber for juryering (vår- og høstkonkurransen). Det er som oftest 2 kategorier på konkurransene: Projeksjon (digitale bilder) eller papirbilder.

Med jevne mellomrom arrangerer klubben fotoutstilling hvor alle medlemmene kan stille ut sine bilder. Vi har blant annet hatt utstillinger i forbindelse med Lierdagene, Eplefestivalen, på Liertun, m.m..

Minst en gang i året prøver vi å få til lengre utflukt for fotografering mens andre ganger besøker vi utstillinger og andre interessante fotomål i nærområdet.
Har du lyst til å bli medlem? Møt opp på ett av våre møter eller send oss en mail!